Welcome to Tü-E Capital - DISINI PENGUMUMAN PENTING!!

SABTU, 30 MAC 2019

MESYUARAT BERKENAAN FITNAH YANG DILONTARKAN TERHADAP AKTIVITI SYARIKAT Tü-E CAPITAL BERHAD.

WILAYAH PERSEKUTUAN:

Sekali lagi syarikat Tü-E Capital Berhad dilontarkan dengan satu fitnah yang bertujuan untuk memburuk-burukkan serta menjatuhkan imej syarikat ini. Jesteru itu, Arbiter Dato Mohamad Zahari bin Hj Awang, selaku pemilik syarikat ini telah memanggil beberapa pengurusan teratas syarikat untuk satu mesyuarat tergempar bagi membincangkan cara mengatasi serta menyelar fitnah dajjal laknattullah ini.

Satu laporan polis telah dibuat pada 31 Mac 2019 terhadap perlakuan fitnah ini:

Sila Klik Disini Untuk Mencapai Laporan Tersebut

Surat penjelasan terhadap satu fitnah berat daripada PW Community (Blogger) kepada Yang Berbahagia Ketua Setiausaha Kementerian Perumahan & Kerajaan Tempatan:

Sila Klik Disini

Kepada Rakyat Malaysia yang ingin mendalami konsep aktiviti kami, Kenalilah Tü-E Capital dengan membaca dan fahamkan penerangan tentang perjuangan dan aktiviti yang sedang kami lakukan dengan membaca artikel dibawah:

Sila Klik Untuk Melihat Artikel Penuh


A smart partnership is created on Strategic Alliance / Partnership arrangements by incorporating a Special Purpose Vehicle (SPV), where the Investee / Fundee holds 51% equity with the right to appoint one or two Directors as well as the Checkbook signatory. Tü-E Capital® Berhad as the Funder / Investor holds the other 49% equity. The SPV would act as the FUNDS Security Company on the Cash Collateral fixed deposit where the Bank´s facilities would be created for the Investee / Fundee.

The Strategic Alliance / Partnership have the advantage over conventional banking system with USURY / INTEREST element. Tü-E Capital® will act as the GUARANTORS to settle any Bank charges utilizing the return earned from the weekly return for 40 weeks by participating in the Trade Program (PIP) using the said Fixed Deposit Certificate.



Where Are We Now?

We started in Jakarta by incorporating P.T. Tü-E Capital® Berhad, now is P.T. Tü-E Capital® Indonesia a company with Foreign Investment (PMA - Penanaman Modal Asing) status where we have 70% equity. Currently, we gain a foothold in 34 countries with Tü-E Capital® (NY) Corp., Tü-E Capital® California and Tü-E Capital® North America LLC. United States of America and Tü-E Capital® South Africa Co. Ltd. being the latest. We will be opening up our outfit in Latin America only before the end of 2020.

Contact Us

Penthouse, Level 31
Business Suites, 19A-31-3
Wisma UOA Center
19 Jalan Pinang
50450 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: +603 2163 3100
+603 2166 3100
Fax: +603 2161 1600

Suite 12.11, Level 12
Wisma UOA II
21 Jalan Pinang
50450 Kuala Lumpur, Malaysia.

Suite 12.8, Level 12
Wisma UOA II
21 Jalan Pinang
50450 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel: +603 2181 7121
Fax: +603 2181 8312

Email: info@tu-e.capital

Location Map